Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Spännande, annorlunda rundresa i Mexiko. Svensk färdledare.

Vi har nöjet att presentera en spännande och mycket annorlunda resa i fantastiska Mexiko! Istället för att som andra arrangörer koncentrera sig till den sydöstra delen så upptäcker vi Baja California och nationalparkerna tillägnade monarkfjärilarna väster om Mexico City. Naturligtvis passar vi även på att utforska Mexico City med sina många sevärdheter. Vi lovar en resa utöver det vanliga!

MEXICO CITY - AZTEKERNAS GAMLA HUVUDSTAD

När spanjorerna erövrade aztekriket så lät man bygga sin nya huvudstad på samma plats där Tenochtitlán, aztekernas huvudstad, låg. Vi ser lämningarna av denna gamla stad men även de magnifika pyramiderna i Teotihuacan, uppsatta på världsarvslistan. Vi njuter av Diego Riveras vackra fresker i Palacio Nacional, tar en båttur i Xochimilcos kanaler och besöker Frida Kahlo-museet.

BAJA CALIFORNIA - VALAR, VALHAJAR OCH SJÖLEJON

Den stora halvön i nordväst är en av världens absolut bästa platser för att se val. Här åker vi ut med båt för att se knölvalar och gråvalar. Med lite tur ser vi även blåval, som är den tredje vanligaste valarten här! Vi har goda möjligheter att få sällskap av delfiner och snorklar med såväl valhajar, världens största fisk, och sjölejon. Några oförglömliga dagar väntar!

PIEDRA HERRADA OCH EL CAPULIN - MILJONER MONARKFJÄRILAR

Varje år kommer upp till en miljard monarkfjärilar till dessa nationalparker för att övervintra. De är så många att de tynger ner trädens grenar och himlen kan verka helt täckt av miljoner flygande orangea och svarta fjärilar. Du har garanterat aldrig sett något liknande. Naturligtvis är även dessa nationalparker uppsatta på Unescos världsarvslista.Reseöversikt


Dag 1 Sverige – Mexico City, Mexiko
Dag 2 Mexico City: Teotihuacán
Dag 3 Mexico City – Cabo San Lucas
Dag 4 Cabo San Lucas: Valskådning – La Paz
Dag 5 La Paz: Snorklingsutflykt
Dag 6 La Paz: Valskådning i Magdalenaviken
Dag 7 La Paz – Mexico City – Valle de Bravo
Dag 8 Valle de Bravo: Piedra Herrada
Dag 9 Valle de Bravo: El Capulin
Dag 10 Valle de Bravo - Mexico City: Stadsrundtur
Dag 11 Mexico City: Xochimilco och Frida Kahlo-museet
Dag 12 Mexico City –
Dag 13 – Sverige
 Pris:  34 900 kr/person
 Enkelrum:  4 900 kronor

Kommande Resor

 • 19 februari-3 mars 2022

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm- Mexico City t/r
 • Flyg Mexico City-Cabo San Lucas / La Paz-Mexico City
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg vid resa från annan ort än Stockholm
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige – Mexico City, Mexiko

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på morgonen med Lufthansa till Frankfurt. Härifrån fortsätter vi med samma flygbolag till Mexico City, Mexikos huvudstad, där vi landar på eftermiddagen. Vi ber er observera att resans pris baseras på resa från Stockholm, vid avresa från andra orter kan det tillkomma ett tillägg beroende på skatter och platstillgång. Vi kan även ordna med anslutning från andra orter än ovan nämnda, till exempel Oslo och Helsingfors, kontakta oss för mer information om detta. Vi möts vid ankomsten och körs till vårt trevliga hotell. Vi har sedan kvällen ledig för att vila ut efter den långa resan. Färdledaren kommer ta initiativ till en gemensam välkomstmiddag för att gå igenom programmet och svara på eventuella frågor. Detta kommer hen att göra varje dag under resan.

Hotel Catedral (☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 Mexico City: Teotihuacán

Idag väntar oss en av Mexikos främsta sevärdheter, de fantastiska pyramiderna i Teotihuacán! På språket nahuatl betyder namnet Gudarnas stad eller Platsen där män blev gudar. Platsen upptogs på Unescos världsarvslista 1987. Denna förhistoriska stad bildades omkring år 600 f Kr och uppskattas ha haft mellan 150 000 och 200 000 invånare under sin storhetstid 300-600 e Kr. Denna civilisation hade inget skriftspråk, som mayafolket, utan det mesta vi känner till om Teotihuacán kommer från de fantastiska muralmålningar och friser som vi kommer njuta av under vår rundtur här. Den mest imponerande byggnaden är utan tvekan Solpyramiden, som är världens tredje största bevarade pyramid (efter Cholulapyramiden, också den i Mexiko, samt Cheopspyramiden i Egypten) med sin höjd på 70 meter och en sidbredd på hela 222 meter. Den byggdes runt 100 e Kr av omkring tre miljoner ton sten, grus och tegel. Månpyramiden är aningen lägre och stod klar omkring år 300.

Hotel Catedral (☆☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Mexico City – Cabo San Lucas

Vi lämnar idag Mexico City och flyger norrut till den mycket charmiga staden Cabo San Lucas, som ligger längst söderut på den mer än 100 mil långa halvön Baja California. Här har vi möjlighet att på kvällen gå ner till någon av de mysiga strandrestaurangerna och prova någon mexikansk specialitet – och det finns det många av. Kanske en Margarita innan maten kan locka och vad det mexikanska köket har att erbjuda vet vi ju alla: tacos, burritos, enchilada och quesadillas är bara början – maten är verkligen en av Mexikos höjdpunkter!

Hotel Los Patios (☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Cabo San Lucas: Valskådning – La Paz

Baja California har en spektakulär natur, här finns både öken och Mexikos främsta vindistrikt, men turister kommer hit framför allt av en anledning: detta är en av världens bästa platser för att se val! Varje år mellan december och mars så kommer knölvalar och gråvalar hit för att leka och chanserna att se dessa mäktiga djur är extremt goda. Här utanför Cabo San Lucas så letar vi främst efter knölvalar, som är kända för sina spektakulära hopp ovanför vattenytan. Varför de gör dessa är oklart, men forskare tror att det kan vara för att bli av med parasiter. Det är verkligen en spektakulär syn när dessa bjässar, knölvalar kan bli drygt 15 meter långa och väga nästan 40 ton, reser sig ovanför ytan. Om vi har tur så kan vi även få se världens största djur, blåvalen, vilket är den tredje vanligaste valen att se utanför Baja California. Förutom valar så har vi även goda möjligheter att få sällskap av världens största delfinart, flasknosdelfinen, som gärna gör sällskap med båtarna för att surfa i dess kölvatten. En spännande dag med andra ord! Åter i Cabo San Lucas mitt på dagen, utflykten är cirka tre timmar lång, så åker vi norrut mot La Paz. Resan tar cirka två timmar och på kvällen har vi möjlighet att gå ner till den mycket trevliga strandpromenaden och äta på någon av restaurangerna här.

Club Hotel Cantamar (☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 La Paz: Snorklingsutflykt

En fantastisk dag väntar idag! Vi ger oss ut med båt i det marina reservatet utanför kusten som är uppsatt på Unescos världsarvslista. Med oss ombord har vi snorklingsutrustning för att på förmiddagen snorkla med världens största fisk, valhajen. Dessa fredliga bjässar, som primärt lever av plankton, kan bli mer än tio meter långa och att simma bredvid en av dessa vackra djur är en oförglömlig upplevelse. Detta är en av mycket få platser i världen man kan göra detta! Vi går sedan iland på den vackra lilla ön San Rafaelito, där vi njuter av den vackra stranden och det glasklara azurblå vattnet medan vi äter lunch. På eftermiddagen åker vi vidare till Los Islotes där vi förutom att beundra ett mycket rikt fågelliv kommer att snorkla med sjölejon. Särskilt ungarna är fantastiskt charmiga och kommer gärna fram till oss för att leka! Vi kommer åter till La Paz sent på eftermiddagen fulla av upplevelser.

Club Hotel Cantamar (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag5
Dag 6 La Paz: Valskådning i Magdalenaviken

Det blir några timmar i buss idag, resan till Magdalenaviken tar ungefär tre timmar enkel väg, men vi törs lova att det är värt det. Väl framme väntar en båt på oss och tar oss ut på denna lugna vik som skyddas av två öar. Nu befinner vi oss på världens kanske bästa plats för att se gråval! Denna valart, som blir cirka 16 meter lång och kan väga drygt 35 ton, tillbringar sommaren i det näringsrika vattnet i Berings hav och på hösten simmar de söderut till Baja California för att para sig. Efter flera veckor börjar så återresan. Gråvalens årliga tur- och returresa på 16-22 000 km med en genomsnittlig hastighet av 10 km i timmen anses vara den längsta vandringen något däggdjur genomför. Gråvalen simmar långsamt och är nyfiken så våra chanser att komma nära dessa enorma djur är mycket goda!

Club Hotel Cantamar (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 La Paz – Mexico City – Valle de Bravo

Vi flyger idag tillbaka till Mexico City. Härifrån åker vi direkt till Valle de Bravo, sydväst om huvudstaden, en resa på cirka 2 ½ timmar. Denna charmiga stad ligger precis vid den vackra sjön Lago Avándaro och grundades redan 1530. Beroende på tiderna för flyget så kommer vi sedan ha tid för att på egen hand utforska den gamla stadskärnans många hus från kolonialtiden. Eller så kanske ni hellre vill ta det lugnt vid hotellets trevliga och lummiga poolområde? Valet är ert!

La Joya del Viento (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Valle de Bravo: Piedra Herrada

Idag väntar ännu ett världsarv på oss, Piedra Herrada Monarch Butterfly Sanctuary! Vi törs lova att ni aldrig har sett, och aldrig kommer att se, något liknande. Upp emot en miljard vackra orangea och svarta monarkfjärilar övervintrar i detta område. De sitter så tätt på trädens grenar så att dessa tyngs ner trots fjärilarnas ringa vikt. De täcker hela träd som lyser i fjärilarnas färger, det är verkligen en magnifik syn. Monarkfjärilarna vandrar långt, på våren lämnar de Mexiko och flyger så långt som till östra Kanada. Detta sker dock inte av en individ, utan hela tre-fyra generationer av fjärilar löser av varandra längs vägen. På hösten gör de samma sak och hur de hittar tillbaka till samma platser i Mexiko är fortfarande en gåta – som så mycket annat i djurens fantastiska värld. Vi har gott om tid för att gå runt här och njuta av detta fantastiska naturens underverk och kommer åter till Valle de Bravo på eftermiddagen.

La Joya del Vienta (☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 Valle de Bravo: El Capulin

Denna dag kommer vi att besöka ett annat område, El Capulin, där monarkfjärilarna övervintrar. Det är svårt att se sig mätt på dessa vackra insekter och stundtals är här ännu fler av dessa än i Piedra Herrada som vi besökte igår! De sitter inte bara still på trädens grenar utan stundtals kan det kännas som himlen är täckt av flygande fjärilar. Från Valle de Bravo till El Capulin så är det cirka två timmars resa. Vi kommer åter till Valle de Bravo på eftermiddagen.

La Joya del Vienta (☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Valle de Bravo - Mexico City: Stadsrundtur

Vi återvänder idag till Mexico City där vi på eftermiddagen gör en stadsrundtur. Vi koncentrerar oss till området runt El Zócalo, det centrala torget som är ett av världens största. Torget anlades av spanjorerna i hjärtat av det erövrade Tenochtitlán, som var aztekernas huvudstad. Alldeles intill ligger resterna av det som var det centrala templet i denna stad, byggd första gången på 1300-talet men ombyggd flera gånger efter det fram tills spanjorernas ankomst år 1519. Naturligtvis besöker vi lämningarna av templet under vår stadsrundtur. Egentligen är det officiella namnet för torget Plaza de la Constitución, men namnet El Zócalo är det som används av alla och kommer av att det 1843 började byggas ett självständighetsmonument på torget men man avbröt då endast basen var klar – och zócalo betyder bas på spanska. Runtom torget ligger Catedral Metropolitana, byggd i mitten av 1600-talet, lokala regeringsbyggnader och Palacio Nacional, presidentpalatset, där vi ser de fantastiska freskerna gjorda av Diego Rivera, Frida Kahlos man. Hela den gamla delen av Mexico City är uppsatt på Unescos världsarvslista.

Hotel Catedral (☆☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 Mexico City: Xochimilco och Frida Kahlo-museet

Ännu en spännande dag väntar oss idag när vi beger oss till Xochimilco, som ses som Mexikos Venedig med hundratals kilometer kanaler runt samhället och mellan de många odlingsåkrarna, chinampas. Dessa var tidigare flytande öar men efter en vattenreglering på 1950- och 1960-talen lade de sig på botten av det som en gång var den stora sjön Texcoco som omgav Tenochtitlán. Xochimilco är även det uppsatt på Unescos världsarvslista och här färdas vi på traditionellt sätt, i så kallade trajineras-båtar, och njuter av de mycket vackra omgivningarna. Under dagen kommer vi också att besöka Frida Kahlo-museet, det så kallade Casa Azul (det blå huset), där hon såväl föddes som dog. Detta hus ligger i en av stadens äldsta och charmigaste stadsdelar och museet är verkligen intressant. Här ser vi många av hennes personliga ägodelar och en del av hennes viktigaste målningar. Många av hennes konstverk präglades av den tragiska trafikolyckan i hennes ungdom, vilket ledde till ett liv med svåra och ständigt återkommande smärtor. På kvällen väntar en avskedsmiddag på restaurangen La Casa del Pastor, känd för sina fantastiska tacos!

Hotel Catedral (☆☆☆☆). Frukost.
Dag11
Dag 12 Mexico City –

Dagen är ledig fram tills vi åker ut till flygplatsen sent på eftermiddagen. Vi måste checka ut 12.00 men kan förvara väskorna i receptionen fram tills transfern. Vi flyger med Lufthansa på kvällen till Frankfurt.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag12
Dag 13 – Sverige

Vi landar i Frankfurt på eftermiddagen och fortsätter härifrån med Lufthansa till din valda anslutningsort, dit du ankommer på kvällen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-2 Dag3 Dag4-5 Dag6 Dag7-9 Dag10-12
Karta
Dag 1-2
Dag 3
Dag 4-5
Dag 6
Dag 7-9
Dag 10-12

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Ny resa 2022
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack