Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

RUNDRESA: Peru och Bolivia

Peru och Bolivia är på många sätt Sydamerikas hjärta. Det är här du hittar det landskap och den indiankultur som vi så intimt förknippar med denna kontinent. Flockar med lamor och alpackor, snöklädda berg och den karga, men sagolikt vackra, högplatån - det är Peru och Bolivia! Resan börjar dock vid Perus Stillahavskust, där vi åker båt ut till Ballestasöarna. Dessa kallas ibland för Lilla Galápagos på grund av sitt rika fågelliv - faktiskt hittar vi här världens tätaste fågelkolonier! Vi flyger också över de gåtfulla Nazcalinjerna, enorma figurer inristade i öknen för mer än 2 000 år sedan. Sedan flyger vi till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad. Faktiskt så finns många lämningar efter inkafolkets geniala arkitektur kvar - spanjorerna kom snabbt på att de inte kunde bygga lika stabila grunder som det folk de erövrat. De byggde helt enkelt sina kyrkor och hus ovanpå de gamla inkamurarna, vilket gör Cuzco helt unikt! Till skillnad från många andra arrangörer så sover vi en natt i byn nedanför Machu Picchu för att vi ska få ordentligt med tid vid dessa fantastiska ruiner. Resan går sedan vidare till Titicacasjön, där vi besöker Urosindianernas konstgjorda vassöar och sover en natt på den mycket charmiga ön Amantani.

BOLIVIA - LANDET SOM GLÖMDES BORT

Varför är svårt att förstå när man ser de snöklädda bergen på den bolivianska sidan av Titicacasjön, den traditionella kulturen, de mäktiga templen i Tiwanaku och den vackert belägna huvudstaden La Paz! Vi gör dock inte det misstaget, utan ser Bolivia som en självklar del i denna resa. Vi törs lova att du kommer att bli överraskad över detta spännande land!Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Lima, Peru
Dag 2 Lima, Peru - Paracas
Dag 3 Paracas: Ballestasöarna - Ica: Museet - Nazca: Chauchilla
Dag 4 Nazca: Nazcalinjerna - Lima
Dag 5 Lima - Cuzco
Dag 6 Cuzco: Stadsrundtur och närbelägna ruiner
Dag 7 Cuzco: Urubamba
Dag 8 Cuzco - Aguas Calientes: Machu Picchu
Dag 9 Aguas Calientes - Cuzco
Dag 10 Cuzco - Puno
Dag 11 Puno - Uros - Taquile - Amantani
Dag 12 Amantani - Copacabana, Bolivia
Dag 13 Copacabana: Isla del Sol
Dag 14 Copacabana: Stadsrundtur - La Paz
Dag 15 La Paz: Stadsrundtur och Måndalen
Dag 16 La Paz: Tiwanaku
Dag 17 La Paz - Lima, Peru: Stadsrundtur -
Dag 18 - Sverige
 Pris:  42 900 kr/person
 Enkelrum:  6 900 kronor

Kommande Resor

 • 25 oktober-11 november 2017
 • 7-24 mars 2018
 • 24 oktober-10 november 2018

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Lima t/r med KLM
 • Flyg Lima-Cuzco med LAN
 • Flyg La Paz-Lima med LAN
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial
 • Informationsträff

Vad ingår ej i resans pris?

 • Flygplatsskatt i Nazca (f n 10 USD per person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider, förutom vatten och juice till frukostar
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförerFilmer

 ▶
Urosöarna, Peru
 ▶
Urosöarna, Peru
 ▶
Taquile, Peru


Färdplan

Dag 1 Sverige - Lima, Peru

På morgonen flyger vi med KLM från antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn till Amsterdam. Härifrån fortsätter vi med samma flygbolag efter en kort väntan direkt till Lima, Perus huvudstad, där vi landar på kvällen. Vi möts vid ankomsten och körs till hotellet som ligger i det trevliga distriktet Miraflores, känt för sina många restauranger, affärer och barer.

Hotel Los Giraflores (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag 2 Lima, Peru - Paracas

Efter tidig frukost lämnar vi huvudstaden och reser söderut längs den fascinerande och karga kustöknen. Detta område är ett av världens torraste - i trakterna runt Lima regnar det i genomsnitt cirka 3-4 millimeter per år! Efter knappt tre timmars bussresa kommer vi fram till orten Chincha där vi gör ett besök på ett destilleri där vi lär oss hur man framställer pisco, nationaldrycken i Peru. Man odlar här sina egna druvor vars olika karaktärer ger sin specifika smak och ton i slutprodukten, som vi också får avsmaka innan vi fortsätter vår färd. Vi kommer fram till Paracas vid lunchtid. Vårt hotell ligger mycket vackert, precis vid Stilla havet, och är en perfekt plats för att koppla av efter ett par intensiva resedagar. Resten av dagen är ledig för att njuta av de vackra omgivningarna. Gå gärna ner till det lilla gemytliga hamnområdet eller bara ta det lugnt vid den generösa poolen på hotellområdet.

Hotel San Agustín Paracas (☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Paracas: Ballestasöarna - Ica: Museet - Nazca: Chauchilla

På morgonen åker vi båt ut till Ballestasöarna, som framför allt är kända för sitt fantastiska fågelliv. Har vi tur kan vi se delfiner på vägen ut till öarna! Ballestas är nationalpark, men fortfarande sker viss utvinning av guano, dvs. fågelspillning, en i alla fall förr i tiden väldigt viktig exportvara för Peru - den används som gödsel. Öarnas enorma kolonier av sjölejon, inkatärnor, peruanska sulor och andra sjöfåglar är verkligen spektakulära! Vi kommer tillbaka till Paracas vid lunchtid, äter en bit, och åker sedan vidare söderut genom den torra kustöknen. Nära Paracas ligger staden Ica, med en spektakulär enorm sanddyn mitt i staden. Här besöker vi det intressanta museet med många lämningar efter de gamla kustkulturerna. Vi når så småningom den charmiga, lilla staden Nazca som var centrum för civilisationen med samma namn som blomstrade för drygt 2 000 år sedan. Nazca-kulturen är känt för sina vävnader, men framför allt för de gåtfulla linjerna och figurerna som vi kommer att se från luften imorgon!

Hotel Nazca Lines (☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Nazca: Nazcalinjerna - Lima

Idag väntar oss en av Perus främsta sevärdheter - Nazcalinjerna. För att kunna se dem ordentligt krävs att man flyger över dem, vilket vi också kommer att göra på förmiddagen idag. Vi går ombord på små Cessnaplan för en timmeslång flygtur över dessa enorma figurer och linjer. Här finns en kondor med ett vingspann på 130 meter, en 180 meter lång ödla, en 90 meter lång apa med en fantastiskt inristad svans mm. Lika imponerande är de spikraka linjer som löper flera kilometer genom öknen. Vem som konstruerade Nazcalinjerna och varför är fortfarande en gåta. Den mest kända teorin är kanske Erich von Dänickens, att de skulle utgöra landningsplatser för UFO:s! Betydligt mer trolig är Maria Reiches att de skulle utgöra någon slags astronomisk kalender ur vilken man skulle kunna utläsa när det var dags att så och skörda. Troligen så tillverkades de av Paracas– och Nazcakulturerna mellan 900 f Kr och 600 e Kr. Just det faktum att de bara kan ses till fullo från luften har fått arkeologer att spekulera i att dessa kulturer kände till varmluftsballongen. Efter flygturen åker vi den korta sträckan till Chauchilla, en urgammal begravningsplats för Paracas- och Nazcafolken. Här kan vi se ett antal mumifierade kroppar som sänkts ned i sina gravar med tillbehör såsom lergods och inlindade i de vävda textilier som speciellt utmärker denna civilisation. Därefter reser vi tillbaka till Lima, en resa på cirka sex timmar. På vägen stannar vi för lunch vid den spektakulärt belägna lilla sjön Laguna Huacachina, som ligger i en oas omgiven av mäktiga sanddyner.

Hotel Los Girasoles (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag4
Dag 5 Lima - Cuzco

Tidigt på morgonen åker vi ut till flygplatsen för att flyga till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad. Denna stad är en av Latinamerikas, om inte världens, charmigaste städer med en fantastisk historia. Spanjorerna erövrade Cuzco 1533 och rev då mycket för att göra plats för sina egna hus och kyrkor, men man behöll de otroligt välkonstruerade grunderna som de insåg att de omöjligt kunde göra lika bra. Så var man än går i Cuzco har man Inkafolkets berömda murar runtom sig, gjorda helt utan murbruk men uthuggna som tredimensionella pussel så att de passar perfekt ihop. Det är faktiskt sant att man inte kan få in en knivsegg i skarven! Då Cuzco ofta drabbas av jordbävningar lutar alla murar exakt sju grader–den perfekta vinkeln för att motstå jordbävningar. Efter några lediga timmar för att acklimatisera oss till den höga höjden, Cuzco ligger på 3 300 meters höjd, går vi ut på en kort promenad i denna spännande stad. Bland annat går vi till den vackra gränden Hatun Rumiyoc, där vi ser den berömda 12-kantiga stenen som verkligen är ett under av ingenjörskonst. Det är svårt att förstå att inkafolket aldrig upptäckte järnet!

Hotel Rumi Punku (☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Cuzco: Stadsrundtur och närbelägna ruiner

På förmiddagen kommer vi att besöka några av ruinerna i och omkring Cuzco. Vi börjar med det viktigaste templet under inkatiden, Korikancha. I trädgården utanför templet stod en gång lamor och andra djur av guld och betade av majs och säd–också de i guld. Det måste ha varit en fantastisk syn! Murarna här var täckta med plattor av gediget guld. Allt detta lät spanjorerna smälta ner, en enorm förlust för såväl inkafolket som eftervärlden. Innan vi lämnar staden så besöker vi den imponerande katedralen vid huvudtorget Plaza de Armas. Vi fortsätter sedan till Sacsayhuaman, strax utanför Cuzco. Denna enorma befästning, den största stenen här väger hela 130 ton och forslades i kilometer hit, fungerade också som en ceremoniell plats under Inkatid. Vi besöker också några mindre kända, men mycket sevärda ruiner som Puka Pukara, Qenqo och vattentemplet Tambomachay innan vi kommer tillbaka till hotellet vid lunchtid.

Hotel Rumi Punku (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Cuzco: Urubamba

Denna dag kommer vi att resa runt i Urubamba, inkafolkets heliga dal. Vi lämnar Cuzco på morgonen och åker de 32 kilometrarna till Pisac. Här hålls idag Perus mest berömda marknad och hela byn fylls av marknadsstånd när indianerna från de kringliggande byarna kommer hit för att sälja sitt hantverk. På marknaden kan du hitta allt, från ponchos och tröjor i lamaull till grönsaker, plasthinkar, kycklingar osv. Färgprakten är enorm – det är ett härligt skådespel! Vi fortsätter sedan till Ollantaytambo som är en av de mest imponerande inkaruinerna. Ollantaytambo var ett stort religiöst centrum och här ser vi verkligen bevis på hur skickliga konstruktörer inkafolket var. På vägen tillbaka till Cuzco besöker vi byn Chinchero för att beundra dess färgrika marknad och prova på den hembryggda drycken chicha, gjord på majs.

Hotel Rumi Punku (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag7
Dag 8 Cuzco - Aguas Calientes: Machu Picchu

Idag väntar det som för många är resans höjdpunkt – Machu Picchu! Redan tågresan hit ger en föraning om vad som komma skall. Machu Picchu ligger på 2 350 meters höjd så under resans gång kommer vi att se hur naturen förändras, från den kala och karga högplatån till de gröna och lummiga omgivningarna nära ruinerna. När vi efter cirka fyra timmars resa kommer fram till den lilla byn Aguas Calientes nedanför ruinerna så möter en representant från hotellet upp för att ta våra väskor. Vi går sedan till bussterminalen och tar buss uppför den slingrande serpentinvägen till de magnifika ruinerna. Sista biten åker vi buss och helt plötsligt ligger den där – Den förlorade staden. Machu Picchu fungerade som ett religiöst centrum och sommarresidens för inkahärskaren och hans hov. Spanjorerna hittade aldrig hit så byggnaderna är väldigt väl bevarade; en av världens allra främsta sevärdheter! Efter en guidad rundtur äter vi lunch på hotellet vid ruinerna och har sedan eftermiddagen ledig för att gå runt på egen hand. Ett tips är att på kvällen besöka det som gett byn Aguas Calientes dess namn - de varma källorna!

Hotel Casa Andina Classic Machu Picchu (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag8
Dag 9 Aguas Calientes - Cuzco

Att se Machu Picchu tidigt på morgonen är magiskt! När solen skingrar morgondimman och ruinerna långsamt framträder – det är vackert. Vi har gott om tid att utforska Machu Picchu på egen hand idag, vårt tåg tillbaka till Cuzco går först sent på eftermiddagen. Eller varför inte utforska det lilla samhället Aguas Calientes som känns som en riktig djungelstad? Vi är tillbaka i Cuzco på kvällen. Observera att inträde till ruinerna (cirka 370 kr/person) och bussresan (cirka 200 kr/person) inte ingår denna dag. Inträdet måste betalas i lokal valuta. Då endast 2 500 besökare tillåts per dag så rekommenderar vi att boka biljett i förväg för denna dag vilket ni kan göra redan före resan på internet, www.machupicchu.gob.pe, eller låta färdledaren hjälpa er med detta under resan.

Hotel Rumi Punku (☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Cuzco - Puno

På morgonen går vi ombord på vår buss som ska ta oss till Titicacasjön. Resan går genom ett av de vackraste landskap Sydamerika har att bjuda på – vilket säger rätt mycket om det vi kommer att få se under dagen! Vi kommer att färdas på högplatån, på drygt 4 000 meters höjd. Landskapet här kallas för puna och består av gult pachagräs och enstaka, låga buskar. Runt oss har vi majestätiska bergstoppar och på slätterna finns horder av betande lamor och alpackor – fantastiskt vackert. På vägen stannar vi bland annat i byn Andahuaylillas, vars rikt utsmyckade kyrka med sina fantastiska väggmålningar brukar kallas för Amerikas Sixtinska kapell. Härifrån är det inte långt till Raqchi, där vi ser det imponerande Viracochatemplet, som är den största byggnad i adobe (lera blandat med halm) som inkafolket byggde. Naturligtvis gör vi också ett kort stopp vid hela resans högsta punkt, La Raya-passet som ligger på hela 4 338 meters höjd. Vi stannar även i byn Pucará, där vi besöker det lilla men intressanta arkeologiska museet. Dagens sista stopp gör vi i Sillustani, ett ruinområde vid den vackert belägna lagunen Umayo, en gång i tiden en del av Titicacasjön. Före inkatiden så begravde man sina anhöriga i så kallade chullpas, begravningstorn. Här kommer vi att få se exempel på sådana - det är tydligt att Inkafolket fick sina kunskaper i stenhuggeriets konst av sina förfäder: även dessas byggnadsverk är oerhört skickligt gjorda! Vi kommer fram till Titicacasjön senare på kvällen.

Hotel Eco Inn (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag10
Dag 11 Puno - Uros - Taquile - Amantani

En hel dag på Titicacasjöns klarblå vatten! Efter frukost går vi ombord på vår båt och börjar dagen med att besöka de berömda vassöarna. Urosindianerna bygger sina öar helt av totora-vassen, när man går på dem så fjädrar dem och står man stilla för länge sipprar vattnet genom! De ankrar öarna med stora pålar som de sticker genom öarna och ner i botten. Fukten från sjön tränger genom öns vasslager och Urosindianerna har därför ofta problem med reumatism och andra ledsjukdomar. För att råda bot på det så lyfter de med jämna mellanrum på sina hyddor och fyller på med vass, så att de hela tiden sover ett par decimeter ovanför öns nivå. Vi fortsätter sedan till ön Taquile, en båtresa på ett par timmar. Här håller man väldigt hårt på sina traditioner. Indianerna bär fortfarande sina traditionella kläder och enligt traditionen stickar alla män och kvinnorna spinner – hela tiden, även när de går! Detta för att man och kvinna lever tillsammans under en prövotid innan de gifter sig och under denna tid måste mannen sticka en gåva till kvinnan som ska godkännas av hennes föräldrar innan det blir tal om giftermål. Här äter vi lunch och har sedan lite ledig tid för att gå runt i den charmiga byn. Sedan väntar en kort promenad ner till piren där båten tar oss vidare till den vackra grannön Amantani. Det finns inga hotell på ön, men ett antal indianfamiljer har rum som de hyr ut. En unik och annorlunda upplevelse, där man kommer värdfamiljen och det lugna vardagslivet i byn mycket nära!

Lokalt boende. Frukost, lunch, middag. OBS! Mycket enkel logi denna natt.
Dag11
Dag 12 Amantani - Copacabana, Bolivia

Vi lämnar Amantani på morgonen och åker båt tillbaka till Puno. Här väntar vår buss på oss och vi åker längs Titicacasjöns södra strand, en vacker resa. Efter ett par timmars resa kommer vi fram till gränsen till Bolivia, där vi går genom passkontrollen och byter buss för dagens sista sträcka till Copacabana. Denna charmiga stad har gett namn åt Rio de Janeiros berömda strand, stadens helgon är nämligen ett av de mest vördade i Latinamerika och på vägen mot La Paz kan man se många som till fots vallfärdar hit. Efter att vi kommer fram till vårt hotell på eftermiddagen har vi resten av dagen ledig för egna promenader; gå gärna ner till någon av de trevliga, små restaurangerna nere vid sjön för att se solnedgången, som brukar vara mycket vacker här!

Hotel Rosario del Lago (☆☆☆). Frukost.
Dag12
Dag 13 Copacabana: Isla del Sol

En spännande, men lite ansträngande, dag väntar när vi på morgonen ger oss ut med båt mot den mytomspunna och legendariska ön Isla del Sol. Enligt inkafolkets tro så var det på denna ö som solguden Viracocha skapade de första människorna, Manco Capac och Mama Ocllo, som senare vandrade upp till Cuzco och blev de första inkahärskarna. Mer än 80 inkaruiner finns utspridda på ön och det är inte bara för dessa vi besöker den - även naturen på denna karga ö fascinerar. De cirka 4 000 människorna som lever här livnär sig framför allt på jordbruk och vi kommer under dagen få många tillfällen till intressanta möten. Vi kommer fram till den norra delen av ön efter knappt två timmars båtresa och börjar vår promenad. Vi lägger till vid den vackra halvmåneformade stranden i närheten av Challapampa. Här börjar en ganska brant promenad uppför men vi belönas snart med en fantastisk utsikt och går sedan längsmed flacka stigar, som anlades redan under inkatiden. Så småningom når vi Chincana och de ceremoniella labyrintbyggda ruinerna där. Här ser vi resterna av den berömda Palacio del Inca, som byggdes under inkahärskaren Tupac Yupanqui (härskare mellan 1471-1493). Detta palats sägs vara den själsliga ingången till denna för inkafolket heliga ö. Vandringen åter till den lilla hamnen i Challapampa tar cirka en timme och sluttar mestadels svagt nedför. Väl ombord på vår båt körs vi till Pilkokaina på den södra delen av ön, där en efterlängtad utomhuslunch väntar, med vackert närliggande vikar och mindre öar som bakgrund. Närliggande Kunskapens tempel, daterad till så tidigt som 700-talet f Kr och sedan påbyggd under inkatiden, hinner vi också besöka innan en kort båtfärd slutligen tar oss till sista anhalten under denna innehållsrika dagsutflykt. Vi promenerar upp till byn Yumani, varifrån vi har en sagolik utsikt över ön och den omkringliggande Titicacasjön samt de mäktiga och snöklädda topparna i bergskedjan Cordillera Real i bakgrunden. Så småningom kommer vi fram till den imponerande Escalera del Inca, en trappa med 205 steg som börjar vid Fuente del Inca, en helig vattenkälla vars vatten leds ner bredvid trappan. Vid trappans slut väntar båten på oss för att ta oss åter till Copacabana.

Hotel Rosario Del Lago (☆☆☆). Frukost.
Dag13
Dag 14 Copacabana: Stadsrundtur - La Paz

Efter frukost ger vi oss ut på en liten promenad i staden, där vi naturligtvis besöker Copacabanas främsta sevärdhet, den vackra kyrkan som är byggd i morisk stil. Utanför säljs olika amuletter; i Bolivia samsas gammal folktro med katolicismen på ett unikt sätt. Vi åker sedan till Tiquinasundet, som skiljer Titicacasjöns två delar åt. Här åker vi färja över det smala sundet och fortsätter sedan vår resa med buss mot en av Bolivias två huvudstäder, La Paz, som är världens högst belägna huvudstad på 3 600 meters höjd. Utsikten över staden när vi kommer på altiplanon är oförglömlig; La Paz ligger i en gryta nedanför högplatån och i bakgrunden ligger det 6 400 meter höga, snöklädda berget Illimani!

Hotel Rosario (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag14
Dag 15 La Paz: Stadsrundtur och Måndalen

Både i och utanför La Paz finns oerhört mycket att se. Vi börjar dagens utflykt med att besöka Valle de la Luna, Måndalen, som ligger strax utanför staden. Som namnet antyder känns det verkligen som att vara på en annan planet – det är ett underligt landskap! Vi åker sedan tillbaka till staden där vi bland annat besöker den berömda häxmarknaden, där alla möjliga ingredienser för diverse häxbrygder säljs, bl.a. torkade lamafoster. Denna marknad visar verkligen hur de gamla traditionerna och religionerna har kunnat leva kvar trots att spanjorerna gjorde sitt bästa för att få folk att glömma dem. Häxmarknaden ligger precis vid den berömda hantverksgatan Calle Sagarnaga, som vi går längsmed för att beundra det imponerande hantverk som säljs här.

Hotel Rosario (☆☆☆). Frukost.
Dag15
Dag 16 La Paz: Tiwanaku

En av Bolivias största sevärdheter väntar idag när vi reser västerut till Tiwanaku. Denna stad, som var huvudstad för en civilisation med samma namn, tros ha grundats som en liten by 1500 f Kr och växte till stad mellan 1400 till 1300 f Kr. Mycket är dock höljt i dunkel vad gäller den tidiga historien. De ruiner vi kan se här idag är dock senare, de är byggda mellan 800-1000 e Kr. Den civilisation som levde här gick plötsligt under, man spekulerar i om det kan ha berott på översvämningar av Titicacasjön som ledde till att fälten förstördes. Tiwanaku var huvudstaden för ett rike som omfattade halva Bolivia, södra Peru, norra Chile och nordvästra Argentina; faktum är att denna civilisation lärde inkafolket mycket om konsten att bygga i sten. Naturligtvis är Tiwanaku uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv. Vi har gott om tid för dessa imponerande ruiner, där de mest imponerande byggnadsverken är Akapanapyramiden, Ansiktenas tempel och den berömda solporten.

Hotel Rosario (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag16
Dag 17 La Paz - Lima, Peru: Stadsrundtur -

Efter en tidig frukost så åker vi till flygplatsen, som faktiskt är världens högst belägna kommersiella flygplats på 4 100 meters höjd, för att flyga tillbaka till Lima. Här möts vi vid ankomsten och körs direkt till den trevliga restaurangen Rosa Nautica, belägen på en pir vid Stilla havet, för lunch. En stadsrundtur väntar sedan på eftermiddagen. Lima grundades av spanjorerna 1535, då de ansåg det alltför komplicerat att ha sin huvudstad i Cuzco uppe i bergen. Det var härifrån allt guld och silver från de erövrade områdena skeppades ut till Spanien. Den gamla stadsdelen är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv och här besöker vi bl.a. katedralen, där Inkarikets baneman Francisco Pizarro ligger begravd, samt det magnifika ärkebiskopens palats bredvid. Efter rundturen åker vi ut till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Vi flyger på kvällen med KLM direkt till Amsterdam.

Frukost, lunch, måltider ombord på planen.
Dag17
Dag 18 - Sverige

Vi landar på eftermiddagen i Amsterdam och fortsätter sedan med KLM till Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn, där vi landar åter på kvällen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1 Dag2 Dag3 Dag4 Dag5-7 Dag8 Dag9 Dag10-11 Dag12-13 Dag14-16 Dag17
Karta
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5-7
Dag 8
Dag 9
Dag 10-11
Dag 12-13
Dag 14-16
Dag 17

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill du ge upplägget av resan? "5. Mycket omväxlande, innehållsrikt och intressant."
Caroline och Bo Malmkvist, Peru och Bolivia, 26 oktober-12 november 2016

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Motsvarade våra förväntningar."
Gunilla och Nils Eriksson, Peru och Bolivia, 9-26 mars 2016

Vad har varit det bästa med resan? "Hela uppläggningen! Machu Picchu var höjdpunkten och motsvarade helt förväntningarna. Landet Bolivia som helhet och de peruanska och bolivianska öarna på Titicacasjön överträffade våra förväntningar."
Marianne och Rune Nilsson, Peru och Bolivia, 9-26 mars 2016

"En mycket bra resa."
Iréne Lindmark och Peder Nilsson, Peru och Bolivia, 9-26 mars 2016

"Summering: en väl genomförd resa med många upplevelser, minnaen för livet. Svårt att sätta på vilket som var bäst då intrycken är många och varierande. Bosse, vår färdledare, oerhört kompetent, flexibel och alltid positiv. Vi vill varmt rekommendera Kon-Tiki Resor"
Kristina och Peter Dahlbeck, Peru och Bolivia, 28 oktober-14 november 2015

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "10. Den bästa resan jag gjort." ... "Välorganiserad resa. Mycket intressanta besök. Duktiga guider. Överlag bra hotell med god service."
Gunnel Lundgren, Peru och Bolivia, 17 oktober-3 november 2014

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Överträffade våra högt ställda förväntningar!"
Ingegerd och Henry Johansson, Peru och Bolivia, 17 oktober-3 november 2014

Vad har varit det bästa med resan? "Helheten, så många fina upplevelser i samma resa i andinska kulturernas spår."
Britta och Bengt Stribén, Peru och Bolivia, 17 oktober-3 november 2014

Vad har varit det bästa med resan? "Allt."
Marie-Louise och Dan Hegewald, Peru och Bolivia, 8-25 november 2013

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. Kan inte komma på något svagt..."
Barbro och Lennart Arlinger, Peru och Bolivia, 8-25 november 2013

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. Allt klaffade."
Kerstin Dahlbäck och Thomas Heibert, Peru och Bolivia, 8-25 november 2013

Vilket betyg vill ni ge upplägget av resan? "
5. Vad kan man mer begära?" ... "Tack för en fantastisk resa!"
Inger och Håkan Sandqvist, Peru och Bolivia, 18 oktober-4 november 2013

"Resan var en fantastisk upplevelse. Alla var nöjda med guider (vår Sven - resans färdledare, Kon-Tiki Resors anmärkning - var påläst, proffsig, skratt, humor), transporter, hotell, mat."
Sune Augustsson, Peru och Bolivia, 18 oktober-4 november 2013

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Ännu en fantastisk resa med Kon-Tiki!"
Eva Byberg, Peru och Bolivia, 18 oktober-4 november 2013

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Motsvarade mer än förväntningarna. Det blir högsta betyg med +."
Elisabeth och Tommie Fagerberg, Peru och Bolivia, 18 oktober-4 november 2013

"Bra blandning av historia, nutid och kultur. Givande, upplevelserik och informativ resa."
Margareta och Jan Ceder, Peru och Bolivia, 19 oktober-5 november 2012

"Ett intressant land (Peru) o Bolivia en positiv överraskning. Upplevelser var dag, som blivit starka minnen. Vår kunnige reseledare + trevliga reskamrater gjorde resan till en av de bästa vi upplevt."
Birgitta och Bengt Halldin, Peru och Bolivia, 19 oktober-5 november 2012

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Utnyttjade verkligen tiden."
Birgitta och Christer Sundström, Peru och Bolivia, 19 oktober-5 november 2012

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Häftig upplevelse, mycket på relativt kort tid."
Ingrid och Yngve Lörup, Peru och Bolivia, 19 oktober-5 november 2012

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Den bästa resan vi har gjort."
Eva-Lotta Vänglund och Kjell Ericsson, Peru och Bolivia, 9-26 mars 2012

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Överträffade mina förväntningar."
Åke Holmberg, Peru och Bolivia, 9-26 mar 2012

"Vi är otroligt nöjda med resan och tycker att vi fått mycket för pengarna. Tusen tack!"
Pia och Anders Redborg, Peru och Bolivia, 9-26 mars 2012

Vad har varit det bästa med resan? "ALLT! Bra grupp, kunnig reseledare, omväxlande program."
Anita Söfting, Peru och Bolivia, 9-26 mars 2012