Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Vi får lära oss laga Georgiens nationalrätt, chinkhalis

Färger och åter färger på Chichicastenangos fantastiska marknad, Guatemala

Den årliga kamelfestivalen i Pushkar, Indien, är en unik upplevelse!

De nubiska husen i norra Sudan är ofta vackert dekorerade och målade i starka färger

Kuna-indianerna på San Blas-öarna är kända för sina färgrika tyger

NYHETER

MED TIDNINGEN VAGABOND TILL PANAMA

Panamakanalen, Panama Citys gamla stad, tukaner och näsbjörnar i regnskogen, möten med ursprungsbefolkning och dagar på en paradisö omgiven av ett kristallklart, azurblått vatten - det är vad som väntar dig om du följer med på denna resa riktad mot tidningen Vagabonds läsare i mars!

STORA CENTRALAMERIKA-RESAN

Vi slår ihop resorna till Nicaragua, El Salvador och Honduras samt Guatemala och Honduras, lägger till några dagar i Belize och presenterar nu marknadens mest omfattande resa i spännande Centralamerika! Färgsprakande marknader, imponerande mayaruiner, storslagna vulkaner och världens näst längsta korallrev - följ med redan i mars 2017!

AZERBAJDZJAN, GEORGIEN OCH ARMENIEN

En bra resa blir ännu bättre! Resan i maj 2016 fick 4,8 i snitt på en skala 1 till 5 på frågan "Vad tyckte du om resan i sin helhet?". Nu lägger vi till några utflykter, bland annat en matlagningskurs där vi får lära oss laga Georgiens nationalrätt, chinkhali, en båttur på Sevansjön och grottan där man funnit världens äldsta sko!

KAMELFESTIVALEN I PUSHKAR, INDIEN

Varje år i november så hålls den nästan två veckor långa kamelfestivalen i den lilla staden Pushkar i Indien. Det är ett härligt folkliv då människor kommer långt ifrån för att köpa och sälja boskap, framför allt kameler. Tävlingar hålls och folk vallfärdar för att bada i den heliga sjön. Det är en folkfest utöver det vanliga! Under rundresan kommer vi också att besöka Agra med Taj Mahal, myllrande Delhi, den rosa staden Jaipur, den blå staden Jodhpur, ökenstaden Bikaner och även få lära oss att laga indisk mat.

SPECIALRESA 2017: NORRA SUDAN

Nästa års specialresa går verkligen långt bortom allfarsvägarna! Vi kommer nämligen att resa med fyrhjulsdrivna fordon genom vackra ökenlandskap och mångtusenårig historia i det sällan besökta norra Sudan. Visste du att det finns fler pyramider i det gamla Nubien än i Egypten?!